Historie


In 1956 kregen onze ouders de mogelijkheid om een bedrijf te pachten van de Domeinen aan het Espelerpad 8. Het was een bedrijf met melkvee en akkerbouw. In 1972 werd de veestapel verkocht en werd er een start gemaakt met de lelieteelt.

Deze, voor in die tijd, hele bijzondere en risicovolle teelt, resulteerde in 1979 tot de bouw van de eerste bollenschuur op ons bedrijf. 4 jaar later werd een maatschap gevormd tussen vader en de zoons Gerard en Jan. In 1985 verhuisden onze ouders naar het dorp Espel. Gerard en echtgenote Thea kwamen op het bedrijf. Jan is samen met zijn vrouw Anja in 1989 op het aangekochte bedrijf aan Vuurpad 8 in Creil gaan wonen. In 1989 trekt vader zich terug uit het bedrijf. Er wordt een nieuwe maatschap gevormd tussen Gerard, Jan en diens echtgenoten. Het bedrijf groeide snel door, met als hoofdteelt lelies. In 1991 werd er een start gemaakt met de opbouw van een tulpenkraam. Hierdoor werd de pootgoedteelt beƫindigd.

Inmiddels is het bedrijf verder uitgebreid met twee zonen van Gerard en een zoon van Jan; Jan, Bas en Jeroen. Samen zijn we altijd op zoek naar de nieuwste technieken en streven we altijd de hoogste kwaliteit na.

Het bedrijf in Creil draagt de zorg voor alle landwerkzaamheden en het spoelen en drogen van de bloembollen. In Espel houden wij ons bezig met de opslag, de verwerking en het afleveren van de bloembollen. Tevens vindt hier de handel en administratie plaats. Momenteel telt ons bedrijf 7 vaste medewerkers en vele losse seizoenskrachten.